Skoči na glavno vsebino

Bruselj je prestolnica Belgije in obenem prestolnica Evropske unije. Z dijaki tretjih letnikov Gimnazije in Predšolske vzgoje smo tja odpotovali konec novembra in v začetku decembra. Poseben čar je imel Bruselj v tem prazničnem času: zimski piš, vonj po kuhanem vinu, nabito polne ulice turistov in praznična dekoracija mesta.

Združili smo prijetno s koristnim in let preko meja strokovno utemeljili, kar pomeni, da smo se tja odpravili z namenom doseganja nekaterih učnih ciljev pri predmetih Aktivno državljanstvo in Glasbeno izražanje. Glede na povratne informacije dijakov in mentorjev smo uspeli organizirati in izpeljati dejavnosti, ki so zajemale: odkrivanje Evropske unije in seznanjanje z njenimi ključnimi institucijami, spoznavanje dela evropskih poslancev, vrednotenje množičnosti informacij in pomen njihovega kritičnega presojanja ter razvijanje glasbenega doživljanja.

Zahvalo pa izrekamo tudi evropskima poslancema, Ireni Jovevi in Matjažu Nemcu, ki sta finančno podprla strokovni ekskurziji in nam predstavila delovanje Evropske unije in delo evropskih poslancev.

 

 

Dostopnost