Skoči na glavno vsebino

Po dveletnem premoru so dijaki programa Predšolska vzgoja na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina spet potegnili na plano svoje igralske, glasbene in likovne sposobnosti. Pripravili so 20-minutni igrici na temo poznanih pravljic o Sneguljčici in Mojci Prokrajculji, s katerima so v prazničnem času polepšali dan otrokom v vrtcu. Gre za preplet zgodbe in pesmi, oboje pa so dijaki obogatili še z lastno sceno, kostumi in rekviziti.

V projekt so bili vključeni vsi dijaki 4. letnikov, ki so v več skupinah izvedli kar 120 uprizoritev v vrtcih, kjer naši dijaki med šolskim letom pridobivajo znanja in spretnosti med opravljanjem praktičnega usposabljanja z delom. Obiskali so vse enote Otroškega vrtca Ajdovščina, Vrtec Nova Gorica, Vrtec Idrija, enote vrtcev pri OŠ Šempeter pri Gorici, vrtce pri OŠ Miren, v Pivki in Ilirski Bistrici z okolico, v Brdih, Žireh, Cerknem, Dornberku, Desklah, Kranju, Braniku in Kanalu. Prav tako so zaigrali za otroke iz vipavskega CIRIUS-a. Mojco Pokrajculjo in Sneguljčico so si otroci lahko ogledali še v Tolminskih in Kobariških vrtcih, v Novi vasi in Starem trgu pri Ložu, v Gorenji vasi ter v enotah Vrtca Postojna.

Dijaki z nastopanjem okrepijo poklicne kompetence ter izboljšujejo medsebojno komunikacijo in interakcijo z otroki. Po večkratnih nastopih z igricami se vsak dijak zagotovo lažje odloča tudi o svoji nadaljnji poklicni poti in študiju.

Prazničnih igric so se razveselili otroci in vzgojiteljice, ki so dijake pohvalile za zelo dobro izvedbo. Za ves trud, izvirnost in pripravljenost se dijakom zahvaljujemo tudi mentorji, ki smo jih pripravljali in spremljali na nastopih.

FOTO GALERIJA

 

 

 

 

Dostopnost