Skoči na glavno vsebino

V torek, 31. 5. 2022, so v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini dijaki programa Predšolska vzgoja sodelovali na prireditvi ob izidu dveh notnih zbirk otroških pesmic s klavirsko spremljavo, ki jih je na besedila znanih slovenskih avtoric in avtorjev, uglasbila mag. Vlasta Lokar Lavrenčič.

Večer je skozi pogovor z avtorico povezoval direktor Lavričeve knjižnice, gospod Artur Lipovž. Okrepljenemu šolskemu pevskemu zboru, ki ga je tokrat vodila dijakinja Ivana Marussi pod mentorstvom učiteljice Bojane Šaljić Podešva, so se pridružili tudi trije poklicni glasbeniki, in sicer operna solista Gaja Sorč in Jure Počkaj, ob klavirski spremljavi Mojce Lavrenčič. Za inštrumentalno dopolnitev so poskrbele dijakinje Julija Červ, Špela Menič, Urška Bučinel ter Pia Curk. Izvedba pesmic je bila obogatena s koreografijami, ki so jih pod mentorstvom učiteljice Urške Krečič pripravili dijaki 2. č-razreda, za likovno dopolnitev z animacijami in projekcijami pa so poskrbeli dijaki pod mentorstvom učiteljic Elizabete Bratina in Damjane Plešnar.

V dopoldanskem času sta bili izvedbi namenjeni vrtčevskim otrokom in dijakom naše šole, vrhunec pa je bila večerna prireditev, pri kateri so poleg že omenjenih sodelovali še Otroški pevski zbor Osnovne šole Danila Lokarja, podružnica Lokavec pod mentorstvom učiteljice Tine Koren in tamburaška skupina Glasbenega društva Tamburjaši pod vodstvom Mojce Lavrenčič. Prireditve se je med ostalimi povabljenimi gosti udeležil tudi direktor Javnega sklada za ljubiteljske kulturne dejavnosti, gospod Damjan Damjanović, ki je nastopajoče razveselil z obljubo, da bo Javni sklad ponatisnil izvode zbirk in jim jih podaril v spomin na sodelovanje pri tem lepem dogodku. Večer je izzvenel v prijetnem druženju in klepetu v avli dvorane.

Notni zbirki Kaj bi le ptičica in Mala žaba sredi mlake pa sedaj čakata, da prideta v roke učiteljem in zborovodjem, ki bodo zapise s svojim poustvarjanjem oživili ter razveselili otroke in ostale poslušalce.   

Dostopnost