Skoči na glavno vsebino

Zdrav duh v zdravem telesu je bilo geslo prve v nizu štirih okroglih miz, ki jih Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina organizira v sklopu 70-letnice svojega delovanja. Na njej so se nam kot gostje pridružili štirje nekdanji pilonovci: Nina Krašna, ki dela kot veterinarka in se ukvarja s stomatologijo malih živali; fizioterapevtka Kristina Gnezda Nabergoj; Marko Lipovž, ki si je poklicno pot začrtal kot rokometni in tudi osebni trener, ter zdravnik Franc Koren, ki vodi ambulanto za sladkorno bolezen in pljučna obolenja.

Profesor Igor Sever, ki je pogovor moderiral, je goste spodbudil, da so spregovorili o svojih spominih na gimnazijska leta, o tem, kako jih je gimnazija opremila za nadaljnjo poklicno pot, pa tudi o svojih osebnih ciljih v bližnji prihodnosti. Bilo je bogato in doživeto, čutiti je bilo duh pristnega pilonovstva.

Premierno pa smo si ogledali tudi dokumentarni film, ki smo ga pripravili prav za priložnost letošnjega prazničnega leta. V njem smo se seznanili z zgodovino šole ter razmišljali o njeni viziji v luči mnogih globalnih sprememb.

Vsem organizatorjem in gostom iskrena hvala za lep prispevek k obeležitvi jubileja naše šole. Obenem pa vas že vabimo na naslednjo okroglo mizo, ki bo potekala 16. decembra, ko se nam bodo pridružili novinarji in literati, ki so se kalili v naših klopeh.

Dostopnost