Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 16. 9. 2021, smo v Dvorani 1. slovenske vlade na nadaljnjo življenjsko pot slovesno pospremili naše nekdanje dijake. S prireditvijo, ki je nosila naslov Bistvo je očem skrito, smo se poklonili dosežkom letošnjih in lanskih maturantov, od katerih se v preteklem letu zaradi epidemioloških razmer nismo mogli dostojno posloviti. V preprosto, a čustveno sporočilo recitala smo zavili svoje čestitke, želje in hvaležnost, ker je vsak izmed njih postavil svoj kamenček v mozaik Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, ki prav v tem letu praznuje 70. obletnico obstoja. S ponosom so v svoje nekdanje dijakinje in dijake zrle tudi njihove razredničarke. V imenu vseh jim je mag. Melita Lemut Bajec, tudi organizatorka dogodka, poklonila naslednje besede:

Pogum je razpreti krila in poleteti v širni svet. Tako kot ste vi pred štirimi leti pogumno razprli svoje takrat drobne in krhke peruti, storite to tudi sedaj. Obogateni z dragocenimi izkušnjami srednješolskih dni se odrinite, poletite in objemite svojo usodo. 

Pogum je upati si pasti, a se ponovno dvigniti. Četudi boleč in krivičen lahko padec prinese nova spoznanja. Le dovoliti si morate na morebitna razočaranja pogledati z drugega zornega kota.  

A pogum je včasih tudi priznati poraz ter tako sprejeti svojo krhkost. Za vsako ceno pač ne gre. 

Pogum je verjeti, a ne imeti dokaza. Četudi pretekla štiri leta niso bila vedno prijazna in četudi je tu pa tam kaka solza spolzela po licu, ste vendarle verjeli, da boste zmogli, da boste uspeli. Ohranite držo zmagovalcev tudi v prihodnje.  

Pogum je »oprosti«, a včasih tudi »hvala«. Ker iskrena beseda posameznika zapiše v večnost. Trudite se za dobre medsebojne odnose in tako ustvarjajte družbo, v kateri bodo sanje postale resničnost ter bo našim in vašim zanamcem vredno živeti.  

Pogum je življenju reči »da«, a ko pride čas slovesa »dopolnjeno je«. Danes se sicer uradno poslavljamo, a ker verjamem, da smo v vas zasejali srž vedoželjnosti, srčnosti in poguma, me misel na jutrišnji dan ne pušča prazne in brezbrižne.  

Pogum je vztrajati v svojem, ko ti svet pravi, kako neumen si, ker se ne ukalupiš. Zato odkrijte in se utrdite v svojem pravem jazu. Presejte in premislite, preden vzamete za svoje. Sedaj to in še več od vas pričakuje življenje. 

Pogum je sprejeti svojo usodo, pa naj bo še tako težka ali drugačna od drugih. Kajti ta usoda je vaša, vam pripisana z namenom. Sprejmite jo in oplemenitili boste svet. 

Pogum je tako norost kot kolo razvoja.  

FOTOGALERIJA DOGODKA

 

Dostopnost