Skoči na glavno vsebino

V mesecu maju, ko se maturanti že skoraj poslavljajo od šolskih klopi, na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina organiziramo zaključno prireditev, na kateri se želimo zahvaliti in nagraditi dijake, ki so s svojo prizadevnostjo in dosežki zaznamovali iztekajoče se šolsko leto. Tako smo se letos zbrali v četrtek, 16. maja,  v Dvorani prve slovenske vlade. V prisotnosti dijakov, sedanjih in nekdanjih zaposlenih delavcev šole ter častnih gostov smo preleteli vse pomembnejše dogodke in rezultate našega dela.

Pilonovci smo bili v tem šolskem letu zelo aktivni. Sodelovali  smo na različnih natečajih ter območnih in državnih tekmovanjih, kjer smo dosegli odlične rezultate v znanju materinščine, tujih jezikov, matematike, zgodovine, poznavanja sladkorne bolezni, športa in likovne umetnosti. V ponos so nam vsi tisti dijaki, ki so bili kljub številnim obveznostim vsa leta šolanja pripravljeni aktivno in odgovorno sodelovati v pevskem zboru, pri urejanju šolskega glasila Izvir, sooblikovanju šolskih prireditev, projektnih in športnih dni ter drugih dogodkov. Posebej ponosni pa smo na letošnjega maturanta Tadeja Kobala, ki je s svojo angažiranostjo in požrtvovalnim prostovoljnim delom ponovno pomagal preurediti vaško knjižnico na rodnem Slapu ter tako prepričal  poslušalce Radia Val 202 in postal Ime meseca aprila.

Na letošnji prireditvi so se naši spomini ustavili tudi v letu 1999, ko je v šolske klopi sedla prva generacija vzgojiteljic in vzgojiteljev. Program Predšolska vzgoja, ki smo ga začenjali pred 20. leti, je imel velik pomen ne samo za naš kraj, ampak tudi za širšo okolico, kajti v teh letih se je kar 1278 mladih ljudi izšolalo za poklic pomočnice/pomočnika vzgojitelja, na kar smo zelo ponosni.

Dogajanje na odru so popestrili dijaki s svojim točkami, ki so jih pripravili pod  vodstvom svojih mentorjev. V recitalu  Stvarjenje so izrekli hvalnico naravi in življenju, na sodoben način so nam predstavili tudi pridigo Janeza Svetokriškega, ki je nagovoril pilonovce. Šolski pevski zbor, instrumentalna skupina, vile Rusalke ter plesalci so nas popeljali v čudovit svet glasbe in lepote umetnosti, skupina nogometašic pa v mladostno razigranost. Hrepenenje po večni ljubezni je v nas prebudil prizor iz Romea in Julije, ki ga je dijakinja 2. letnika odigrala v angleščini.

Soustvarjalci prireditve

 

Dostopnost