Skoči na glavno vsebino

Na tržnici metod in dobrih praks s področja globalnega učenja smo danes predstavili aktivnosti, ki jih na tem področju izvajamo na naši šoli in v okviru programa Popestrimo šolo.*
Posebno navdušenje je požel naš 🍎jabolčni sok🍏, ki so ga v okviru projekta Podvig in Trajnostne izmenjave pridelali dijaki.

Tržnica je bila sklepni del nacionalne konference globalnega učenja, ki jo vsako leto v sklopu Tedna globalnega učenja organizira Društvo Humanitas. Za uvod so nam strokovnjaki s področja globalnega učenja in izobraževanja za trajnostni razvoj ponudili osnovo za razmišljanje in delovanje. Sledile so delavnice, kjer smo skupaj raziskovali, kam vse seže pristop in potencial globalnega učenja v različnih prostorih bivanja: v šoli, v mladinskem centru, na ulici, v gledališču, na kavi s prijatelji, doma. Zaključili smo s svetovno kavarno: s pogovorom in izmenjavo z motiviranimi izobraževalci in izobraževalkami, oblikovalci in oblikovalkami politik, aktivisti in aktivistkami, prostovoljci in prostovoljkami … Pridružil se nam je tudi gost iz Velike Britanije, profesor in strokovnjak na področju globalnega učenja, dr. Momodou Sallah.

*Naložbo sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Staša Benko, multiplikatorka

Dostopnost