Skoči na glavno vsebino

V sredo, 7. 6. 2017, smo v večnamenskem prostoru Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina pripravili slovesen dogodek, na katerem smo se poveselili prejema nagrade, ki smo je deležni ob vstopu v finale natečaja HUDOdobra TELOvadnica. Nagrado, kakovostno in drago opremo za izvajanje športno-vzgojnega kartona, smo prejeli za vrhunsko pripravljen video izdelek Stari maček in mlada moč, s katerim smo se uvrstili med 10 najboljših sodelujočih osnovnih in srednjih šol Slovenije.

Naša šola je s svojim izdelkom predstavila malo telovadnico, v kateri tedensko se tedensko športno udejstvuje 1200 posameznikov, ki pripadajo kar dvanajstim ajdovskim klubom. V boju za mamljivih 55.000 EUR in celostno posodobitev ene šolske telovadnice, ki bo narejena v skladu s strokovnimi priporočili Fakultete za šport in bo služila kot vzorčni primer za nadaljnje posodobitve podobnih šolskih telovadnic, se je potegovalo kar 167 osnovnih in srednjih šol.

Prav medijska podprtost dogodka je pripomogla k izpostavljenosti naše šole na televiziji in svetovnem spletu. Natečaj poleg televizijske oddaje Svet na programu kanal A sponzorirajo še podjetje Elan Inventa d. o. o., Zavarovalnica Triglav d. d., Fakulteta za šport, skupina Dunking Devils ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.

Biti ob pravem času na pravem mestu in znati izkoristiti priložnost, ki se daje v trenutku, je ključ do uspeha. Tudi našega. Predvsem pa je potrebna zvrhana mera poguma, drznosti in pripadnosti. In tega imamo dijaki in profesorji Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina v izobilju.

Mag. Melita Lemut Bajec

GALERIJA DOGODKA

Dostopnost