Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 16. 3. 2023, smo na Srednji šoli Veno Pilon Ajdovščina izvedli drugo okroglo mizo. Tokrat smo na trajnostni razvoj pogledali še iz družboslovnega vidika. Osredotočali smo se na dva cilja Agende 2030, in sicer močne institucije, ki se zavzemajo za zagotavljanje pravičnosti, miru in vključenosti, ter zdravje in dobro počutje, kar zajema zagotavljanje psihološke in fizične odpornosti ter dobrega počutja.

Svoje misli in bogate izkušnje so tako z nami podelili: Tadej Kobal z Inštituta za mladinsko politiko, Irena Žgavc z Rdečega križa Ajdovščina, Anja Jamšek Furlan z Ljudske univerze Ajdovščina, Janja Batič z Zdravstvenega doma Idrija in Damjana Marc z Zdravstvenega doma Ajdovščina. Večer je minil v sproščenem vzdušju, v katerem smo spregovorili o stopnji demokracije v Sloveniji, pomenu sočutnih medsebojnih odnosov, preventive, ponovni uporabi odrabljenih oblačil, odnosu do marginalnih skupin idr.

Obenem vabimo na zaključni dogodek, ko se nam bo pridružil izjemen govornik,  predavatelj  in profesor dr. Mihael Jožef Toman, strokovnjak s področja ekologije in varstva celinskih vod.

 

 

Dostopnost