Skoči na glavno vsebino

Za nami je četrta okrogla miza, ki smo jo poimenovali Nosilci razvoja in iskalci priložnosti, in predstavljala osrednjo ter obenem zaključno slovesnost ob 70-letnici delovanja Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina. Na njej so se nam pridružili naši nekdanjih dijaki, danes uveljavljeni gospodarstveniki in znanstveniki – Boštjan Jerončič, direktor Leone d. o. o., dr. Aleksander Šinigoj, ustanovitelj Mastermind Akademije, dr. Aleš Štrancar, direktor Bia Separations, dr. Tine Tomažič, tehnični direktor družbe Pipistrel, in dr. Urška Jelerčič, raziskovalka na področju strojnega učenja in umetne inteligence v podjetju Lightricks v Izraelu.

V zaključku dogodka smo se zahvalili še posameznikom, ki so pomembno prispevali k prepoznavnosti šole zlasti v zadnjem, jubilejnem šolskem letu, tj. dr. Jasni Fakin Bajec iz Znanstveno raziskovalnega centra SAZU, raziskovalne postaje Nova Gorica za aktivno in bogato sodelovanje na področju raziskovanja pekarske dediščine v obdobju zadnjih 3 let; profesionalni fotografinji Tini Velikonja, ki je strokovno usmerjala skupino dijakov gimnazijskega in vzgojiteljskega programa, ko so v objektiv poskusili ujeti pripravo in peko kruha v domači krušni peči ter ga. Vilmi Česen in Društvu gospodinj z dramsko skupino Planina pri Ajdovščini, katerih spretne roke so služile kot odlična podstat za nastanek izjemnih fotografij peke kruha. Otvorili smo fotografsko razstavo Zadišalo je po kruhu in dopolnjeno zbirko šolskega glasila Izvir, ki letos praznuje 55 let svojega izhajanja ter se razveselili izida letošnje 106. številke Izvira.

Dogodka se je udeležil tudi župan Občine Ajdovščina, g. Tadej Beočanin, ki je šoli ob tem pomembnem jubileju podelil posebno priznanje. Tako smo zaključili niz okroglih miz, ki smo jih organizirali prav za priložnost tega pomembnega jubileja.

IMG_0030

Slika 1 of 17

Dostopnost