Skoči na glavno vsebino

Dijaki in dijakinje tretjih letnikov gimnazijskega programa smo se 24. decembra 2019 že tradicionalno odpravili v Dom starejših občanov Ajdovščina z željo, da svojo pozitivno energijo podelimo s stanovalci doma. Pred odhodom smo pripravili voščilnice in darila, ki smo jih nato v domu skupaj z željami po lepih in veselih prihajajočih božično-novoletnih praznikih starejšim tudi razdelili.

Ob prihodu smo se dijaki razdelili v tri skupine. V skupino, ki je dom okraševala, v skupino, ki je kuhala kavo dijakom, stanovalcem in delavcem doma ter v skupino, ki je s starejšimi igrala tombolo.

Med igranjem tombole se je med dijaki in stanovalci vzpostavila prava prijateljska vez. Starejši so lahko opazovali našo mladostno razigranost, ob tem pa nam povedali tudi marsikatero zgodbo iz svojega življenja, predvsem pa so med nas podelili življenjske modrosti, ki so si jih z leti obilno nabrali.

V skupini, ki je krasila dom s snežinkami različnih velikosti in barv, je bilo prav tako zaznati veselje nad spoznanjem, da lahko nekomu z zelo malo naklonjenosti polepšaš dan. Naša okrasitev njihovih bivalnih prostorov jih je razveselila in večkrat so se nam za to zahvalili, predvsem pa nas niso pozabili pohvaliti.

Dogodki kot je bil tale krepijo odnos med mladimi in starejšimi, katerim lahko z majhno pozornostjo polepšamo dan ter potrdimo reklo, ki pravi, da na mladih svet stoji.

[Not a valid template]

Tilen Gregorič, 3. a

Dostopnost