Skoči na glavno vsebino

Na večeru v Lavričevi knjižnici je bila z nami dramatičarka, dramaturginja, avtorica adaptacij za gledališče, režiserka in performerka Simona Semenič. Pogovor je povezovala profesorica Mateja Ceket Odar s pomočjo dijakinje Tine Mozetič in dijaka Jakoba Remškarja iz 3. b.

Simona Semenič, rojena v Ajdovščini (kamor je umestila svoje dramsko delo »1981«), je letošnja nagrajenka Prešernovega sklada in prejemnica več uglednih priznanj in nagrad, med drugimi tudi prejemnica priznanja Občine Ajdovščina. Gostja je po mnenju gledališke in literarne stroke ena osrednjih osebnosti slovenskega gledališča in ena najbolj prepoznavnih dramatičark, katere dramska besedila so prevedena v več kot deset jezikov, uprizorjena pa so bila v različnih evropskih gledališčih, v ZDA in na Bližnjem vzhodu.

V svojih igrah prepleta dramatiko, prozo in poezijo, osebno izpovednost in družbeno kritiko. Lani je izšel njen knjižni prvenec Me slišiš?, ki je bil v središču pogovora z mladimi, njihova radovednost pa je segla tudi na druga področja njene ustvarjalnosti.

(Vir besedila in fotografij: Facebook stran Lavričeve knjižnice Ajdovščina https://www.facebook.com/pg/lavriceva/photos/?tab=album&album_id=1832107663500920)

Dostopnost