Skoči na glavno vsebino

V četrtek, 11. maja 2017, so dijaki Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina s pomočjo različnih mentorjev pripravili že tradicionalno Zaključno prireditev. Svojo ustvarjalnost so izlili v različne točke, ki so bile plod trdega dela in vztrajnosti. Rdeča nit letošnje prireditve je bilo gledališko ustvarjanje, vezni tekst so dijaki s pomočjo napovedovalke kar uprizorili. Prizori iz dramske igre, ki jo dijaki pripravljajo v okviru šolskega Gledališkega kluba, so z načinom in vsebino povedanega sporočali, da je šola pravzaprav oder, kjer iz dneva v dan prevzemamo različne življenjske vloge (parafraza Shakespearjevega citata je bila tudi naslov letošnje zaključne prireditve). Izjemen talent številnih dijakov naše šole se je kazal tudi v številnih plesnih in pevskih točkah, nekateri so se izrazili skozi prozno drugi skozi poetično besedo.

Vrh prireditve je bila predstavitev priznanj in dosežkov dijakov in profesorjev naše šole. Številčnost prejemnikov nagrad potrjuje, da je Srednja šola Veno Pilon Ajdovščina polna posameznikov in skupin, ki potrjujejo, da vložen trud, volja ter pripravljenost za delo in učenje vedno znova prinašajo rezultate.

Poleg različnih vtisov, ki jih je Zaključna prireditev pustila vsem udeleženim, je najpomembnejše zavedanje, da je večina mladostnikov še vedno predana svojim ciljem, predvsem pa samostojna, inovativna in pozitivna. Zahvaljujoč njim bo prihodnost vseh nas gotovo svetla.

Laura Brataševec, prof.

 

 

Dostopnost