Skoči na glavno vsebino

V okviru izdelave Celostne prometne strategije Občine Ajdovščina nas je občinska uprava prejšnji teden povabila na delavnico, kjer smo sodelovali pri oblikovanju vizije in strateških ciljev trajnostnega razvoja prometa v občini. Najprej smo si ogledali koncept CPS in rezultate že izpeljanih intervjujev ter javnih razprav, potem pa smo v skupinah tudi sami razmišljali o nadaljnjem razvoju mobilnosti v občini. Razmišljali smo, kaj si v tej smeri želimo mi, mladi, in oblikovali cilje, ki bodo vodili do uresničitve naše vizije. V drugem delu so se skupine pomešale, predstavili smo najpomembnejše cilje in jih na humoren način tudi zapisali.

Kot nam je povedala Gaja Trbižan z Regionalne razvojne agencije Ljubljanske urbane regije, je tovrstna strategija sodoben način urejanja prometa. Je prebivalcu prijazna in v ospredje postavlja človeka in ne avtomobila. Poudarila je, da je pomembno, da pri njenem oblikovanju sodelujejo tudi mladi, saj gre tu za njihovo prihodnost. Načrtujemo sicer danes, vendar za jutri. Poleg tega smo prav mladi največja skupina nevoznikov in gledamo skozi oči kolesarjev, pešcev, uporabnikov javnega prometa. Zato se ji zdi še toliko bolj pomembno in pohvalno, da tudi dijaki strategiji pridamo svoje vizije, želje in ideje.

Delavnice smo se udeležili Alen, Žan, Matija in Filip iz 2. b ter profesorica Staša.

Vabimo vas, da izpolnite anketo, ki je dosegljiva na spletnem naslovu. Z rešeno anketo lahko  sodelujejo v žrebu za lepe nagrade (1 x zložljivo kolo v vrednosti 200 EUR, 1 x skiro v vrednosti 100 EUR in 1 x čelada v vrednosti 50 EUR).

PicMonkey Collage

Dostopnost